Pingmusic homepagepingmusic nieuws ping-info ping-muziek ping-foto ping-reacties ping-contact
Ping

Friedmar

Vasilis


Rui Pedro Reis da Silva - Gitarist

Rui kreeg zijn eerste gitaar op zijn zestiende van zijn broer. In 1998 ging hij naar de Hot Club jazzschool in Lissabon waar hij les kreeg van onder meer Nuno Ferreira, Andre Fernandes, Pedro Madaleno, Afonco Pais, Joao Moreira, Pedro Moreira. In 2000 vertegenwoordigde hij de Hot Club tijdens de internationale bijeenkomst van jazzscholen (IASJ) in Parijs onder leiding van David Liebman.

In 2001 begon Rui met zijn studie jazz gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij kreeg er les van onder andere Aef Alberts, Wim Bronnenberg, Peter Newerf en John Rooco en studeerde af in 2005. Tijdens zijn studie volgde hij ook workshops en master classes bij Mike Mainieri, Barry Harrys, Kurt Rosenwinkel, Michael Brecker en Chris Cheek.

Rui bleef na afronding van zijn studie in Den Haag wonen. Hij is professioneel muzikant en speelt in verschillende bands, variërend van jazz en improvisatie tot Braziliaans, wereldmuziek, reggae en funk.
Hij heeft opgetreden in verschillende festivals in Nederland en in Europa. Ook werkt hij aan een muzikaal project waarvoor hij zijn eigen composities gebruikt.copyright © Pingmusic.nl.