Pingmusic homepage pingmusic nieuws ping-info ping-muziek ping-foto ping-reacties ping-contact


Ping


Friedmar

Rui

Vasilis


Verrassende muzikale mix

Chinese zang ontmoet Duitse, Griekse en Portugese snaarinstrumenten. Een multiculturele kruisbestuiving die oude simpele Chinese melodieën transformeert tot verrassende wereldmuziek. Ping maakt muziek die de harten beroert. Met de taal van de ziel zingt ze over de eenheid van het leven en de verbondenheid met de aarde en elkaar.

Zangeres Ping Fang groeide op in een kleine stad in de bergen van Liang Shan, in het zuidwesten van China. Ze werd gevormd door het imponerende landschap en de levensstijl van de oorspronkelijke Yi-bewoners. Deze bevolking woont in de rauwe natuur en leidt een eenvoudig leven. Muziek en dans zijn onlosmakelijk verbonden met hun dagelijks bestaan. Het beeld van zingende, dansende en kleurrijk geklede Yi-bewoners tegen een achtergrond van een blauwe hemel en de groene bergen is een van haar inspiratiebronnen.

Weliswaar Chinese van geboorte voelt Ping zich vooral wereldburger. Zo wil ze ook dat haar muziek is: een mix van verschillende culturen en invloeden. In 2009 richtte ze de band Ping op. Samen met violist Friedmar Hitzer, gitarist Rui Silva en contrabassist Vasilis Stefanopoulos brengt Ping liefde en warmte: onmisbare elementen van het leven.

copyright © Pingmusic.nl.